En genel tıp etiği kurallarından biri hastanın mahremiyeti ve sırlarının saklanmasıdır.

Mahremiyet her tıbbi görüşmenin olduğu gibi psikiyatrik görüşmelerin de olmazsa olmazıdır.

Hekiminiz ya da psikoterapistiniz görüşmelerinizin mahremiyetini korumakla yükümlüdür.

Oturumların içeriği her zaman gizli kalır, kimseyle paylaşılmaz.

Adli durumlar söz konusu olduğunda mahkeme karar vermiş dahi olsa oturumların içeriği hakkında kimseye bilgi verilmez, yalnızca mahkeme kararı ile tanı, görüşme zamanı yeri ve planlanan tedavi hakkında ilgili makamlara bilgi verilebilir.

Psikiyatristiniz sizin mahremiyetinizi korumak için bazen seans dışında toplumsal ortamlarda karşılaşmalarınızda bile siz selam vermedikçe size selam vermeyebilir. Bunun en temel nedeni siz yanınızdaki insanların sizin bir psikiyatristle görüştüğünüzü bilmesini istemeyebilirsiniz.

Aile üyelerinizden biri dahil olsa hayati risk taşıyan acil durumlar dışında psikiyatristinizle görüşmek isterse bunu yalnızca sizin olduğunuz ortamda ve sizinle izninizle yapabiliriz.

Bunun dışında muayenehanemize başvurduğunuz tüm süreç, reçetenin yazılmasından, faturanızın düzenlenmesine tüm verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında korunmakta ve klinik bilgileriniz dışındaki bilgileriniz de çeşitli önlemler ile koruma altındadır.

Sizin onayınız olmadan bilimsel ve tıbbi makaleler de dahil olmak üzere hiçbir içerik kimseyle paylaşılmaz.

Sizin onayınız dahi olsa hastalığınız hakkında yapılacak bilimsel yayınlarda kişinin mahremiyetini koruyacak kurallar söz konusudur.