Ruhsal Sıkıntılar Yaşıyorum Psikoloğa mı Psikiyatriste mi Gitmeliyim?

Merkezimizde öncelikli ayrıntılı bir psikiyatrik yani tıbbi bir değerlendirme yapılmaktadır, gerekiyorsa ilaçla tedavi psikiyatristimiz tarafından düzenlenmektedir. 



Psikiyatrik değerlendirme sonrası eğer psikoterapi yani konuşarak tedavi ihtiyacı gerekiyorsa hangi psikoterapi türünün gerekli olduğuna ve planlamanın uygunluğuna göre ya psikiyatristimizin kendisi psikoterapi sürecini yürütmektedir ya da psikoloğumuza yönlendirmektedir. 



Psikoterapi hizmeti merkezimizde hem psikiyatristimiz hem de psikoloğumuz tarafından verilmektedir. Kurumumuzda psikiyatristimiz ve psikoloğumuz ekip olarak çalışmaktadır. 



Danışmanlık ya da stresle baş etme amacıyla psikoloğumuz ile ilk görüşmeye başlarsanız eğer psikoloğumuz görüşme sırasında psikiyatrik bir durum tespit ederse sizi psikiyatristimize yönlendirecektir. 



Merkezimizde verilen tüm psikoterapi hizmetleri bir tedavi türü olarak değerlendirildiğinden psikiyatristimizin rehberliğinde sürdürülmektedir.



Psikoterapiye Ne Zaman Başvurmalıyım?

Günümüzde depresyon, kaygı bozuklukları, anksiyete, fobi gibi birçok psikiyatrik hastalığın tedavisinde psikoterapi kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra;


  • Yoğun mutsuzluk, çaresizlik ve umutsuzluk duyguları içerisindeyseniz,

  • İçinde bulunduğunuz duygusal zorluklar, kaygı ve korkularınız yaşam kalitenizi azaltıyor ve olumsuz etkiliyorsa,

  • Yaşadığınız psikolojik zorluklar nedeniyle, sosyal çevrenizle (aile, eş, arkadaş) karşı karşıya kalıyorsanız,

  • Kendinizi yalnız ve anlaşılmamış hissediyorsanız,

  • Davranışlarınız sonucunda siz ve karşınızdakiler zarar görüyorsa (alkol ve maddenin kötüye kullanımı veya agresif davranış biçimi)

Psikoterapiye başvurabilirsiniz. 


Tüm bunların dışında, psikoterapilerin işleyiş biçimi bireylerin psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmek üzerinedir. 


Bu nedenle, psikolojik yardım almaya ihtiyaç duyduğunuz her an psikoterapi başvurabilirsiniz.